torsdag 6 september 2018

SPRINGMASKKLIAR DET I STJÄRTEN…?

Tarmparasiten Enterobius vermicularis, i dagligt tal kallad springmask, drabbar allt fler och framför allt barn i olika åldrar. Antalet drabbade har ökat explosionsartat de senaste åren.
Har det kliat lite extra i rumpan? Det kan bero på springmask, för enligt en kartläggning så har springmask ökat med hela 40 procent sedan 2010. Springmaskplågan verkar fortsätta att öka, samtidigt som den receptfria medicinen är slut. Det har varit tomt över hela landet eftersom företaget som levererar medicinen haft produktionsproblem (2018).

Johan Lindh, som är parasitolog på Uppsala Universitet, uppskattar antalet drabbade här i Sverige till omkring 200 000 varje år, mestadels barn. Men allt tyder på att fler och fler drabbas av den ofarliga* men otrevliga lilla masken som kan leda till klåda i anus och sömnbesvär eftersom det är under natten det kliar som värst.
– Jag tror att en del har att göra med ett det är ganska mycket springmask i samhället och att det har ökat sakta år efter år och nu är det som att vi har nått någon kritisk punkt. För ju fler det är som får springmask så är det också fler som kan smitta. Sen är det också barn som oftast får springmask, och ju fler barn det är på förskola eller fritids, desto större är risken eller chansen att få springmask.

*OFARLIG 
Sparsam infektion av springmask behöver inte ge några märkbara symptom men vanligt är nattlig störande klåda från anusområdet. Beroende på mängden mask kan den ge magsmärtor, illamående och kräkningar. Springmask kan också orsaka klåda i slidöppningen hos flickor och kvinnor. Slemhinnan i slidan blir då röd, irriterad och svullen. Vuxna maskar som vandrar in i slidan utanför analregionen kan ge vulvit (klåda i huden ovanför könsorganet hos kvinnor/flickor) och uretrit (inflammation i urinröret).

Klådan runt ändtarmsöppningen kan leda till rivsår med risk för utveckling av svinkoppor.

ENTEROBIASIS
Massiv infektion som främst ses hos barn kan orsaka appendicit, anemi, allergisk dermatit, nässelutslag, andra hudutslag, allergier, dåligt hår, näringsbrister, matsmältningsbesvär, svaghet utan uppenbar anledning på grund av att masken livnär sig på de näringsämnen kroppen själv behöver, viktminskning trots normal aptit, diarrè och humörförändringar.
Giftiga ämnen som utsöndras av springmask orsakar förändringar i blodet som reducerat hemoglobin och ökade nivåer av eosinofiler*. Trots kunskap om sjukdomen och bra svar på terapi så kan en infektion hos en person i dåligt skick orsaka förgiftning av organismen.

*Eosinofiler är en typ av vita blodkroppar som ansamlas i inflammerad och infekterad vävnad och avger giftiga substanser för att oskadliggöra parasiter som är för stora för att fagocyteras (ätas upp). De ökar i antal vid allergiska reaktioner och vid parasitinfektioner.KAN MAN GÖRA NÅGOT SJÄLV FÖR ATT UNDVIKA SMITTA?

Ja, förutom tvål, vatten, noggrann hygien tvätta händer hålla naglar kort och inte klia sig i stjärten är viktigt att komma ihåg.
Blötlägg all tvätt i hett vatten och låt den ligga cirka 30 minuter innan de tvättas i flytande såpa eller annat tvättmedel vilket är mycket effektivt för att få bort smittan ur kläder och sängkläder.

Vissa människor verkar drabbas lättare och får återkommande maskangrepp. Det är viktigt att den inre miljön och tarmfloran är hälsosam då får inte parasiter så lätt fäste. Viktigt att tänka på att socker och vetegluten orsakar en felaktig tarmflora och maskarna trivs i förorenad miljö. De lever på den ruttna och jästa ”maten” samt även (förorenat)blod.

Naturligtvis bra kost, vitaminer och mineraler en viktig del i att förebygga för maskangrepp. Vikten av ett starkt immunförsvar är extra nödvändigt speciellt för de barn som vistas i den typ av miljö som är mest drabbad av springmasksmitta. Röda livsmedel som rödbetor, morot blåbär och lingon är bra att äta eftersom den röda färgen dödar maskarna.


Man bör också försöka plocka bort de maskar som kommer ut ur ändtarmen och det är ju oftast på kvällen som honorna kommer ut för att lägga ägg.


MSM

MSM ett naturligt kosttillskott

Ett kosttillskott som man har gjort en av de mest fantastiska upptäckterna om gjordes på MSM och dess anti-parasitiska verkan mot bland annat springmask. MSM har förmågan att göra tarmen till en ogästvänlig miljö för parasiter. De får inte fäste på slemhinnorna och kommer inte att kunna lägga ägg heller.

Ett växande antal naturläkare uttrycker bekymmer om parasiter. Det blir allt tydligare att de kan vara en kontinuerlig förgiftningskälla som kan spridas i hela kroppen och påverka immunförsvaret. Det är en spännande tanke att MSM kan vara naturens ursprungliga sätt att skydda oss mot parasiter.
Läs länk om MSM


VITLÖK

Den fantastiska vitlöken

Vitlök har använts som huskur för bland annat parasiter världen över i olika kulturer sedan urminnes tider. Och det är inte en slump att man använt sig av just vitlök då den har stark effekt som svamp- och bakteriedödande. Vitlök är också mycket effektiv mot springmask och tar effektivt död på den. Därför bör man, om man drabbats konsumera vitlök i större mängder. Gärna rå vitlök som pressas men det går också att använda det i matlagning. Vitlök tar springmask, spolmask och hakmask.

Vitlök tar också död på levande maskar som kan finnas längre upp i tarmen. Fortsätt med vitlök regelbundet även några veckor efter smitta. Det är också säkert för barn att äta vitlök


VITLÖKSTABLETTER FÖR SMÅDJUR

Vitlökstabletter (Allium Sativum) finns i tablettform för smådjur. Innehåller 200 tabletter


KOLLOIDALT SILVER OCH SILVERCREME

Antiinflammatorisk och antiseptisk Kolloidalt Silver och Silvercreme

Vuxna springmaskar kan orsaka klåda i slidöppningen hos flickor och kvinnor när masken tar sig in i slidan och orsakar röda och svullna slemhinnhinnor och när de vandrar runt i området kan de orsaka vulvit (klåda i huden ovanför könsorganet hos kvinnor/flickor) och uretrit (inflammation i urinröret).
Klådan runt ändtarmsöppningen kan leda till rivsår med risk för utveckling av svinkoppor.
Allergi och hudproblem av olika typer kan också uppstå som en följd av springmaskangrepp.

För att lindra besvären i underlivet så kan man spruta upp Kolloidalt Silver, KS, i slidan genom att använda en liten spruta som man fyller med rent KS. Kan göras flera gånger om dagen så länge det finns besvär. Det är också antiseptiskt att badda underlivet med KS för att förhindra en bakterieinfektion med svinkoppor som följd.
Silvercremen är mjukgörande och pH reglerande och kan strykas utvändigt kring anus samt regionen omkring slidan och den är antiseptisk.

Det finns naturligtvis många fler naturmedel att tillgå för att få bukt med springmask, här berörs de vanligaste produkterna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.