onsdag 22 april 2015

KOSTÄNDRING BÖR VARA ETT FÖRSTAVAL VID PSYKISK OHÄLSA

KOSTÄNDRING, VITAMINER OCH MINERALER BÖR VARA FÖRSTAHANDSVAL VID PSYKISK OHÄLSA


De läkemedelsbolag som säljer ADHD-droger sålde för 372 miljoner i Sverige år 2010. En ökning med 35 % sedan 2009 och med otroliga 319 % sedan 2006. Barn görs tidigt till livslånga ”brukare” av skadliga psykiatriska droger, och missbruket sprider sig lavinartat bland vuxna – alltmedan media okritiskt vidarebefordrar läkemedelsindustrins bästa försäljningstricks.

Allt fler får alltså diagnosen ADHD och autism. Nu visar neurobiologisk forskning att flera psykiska sjukdomar kan bero på en koppling mellan ett stört immunsystem och hjärnans utveckling. I dag vet vi att hjärna och immunsystem samverkar och att en genetisk sårbarhet parad med kända och okända miljöfaktorer påverkar vårt immunsystem. Vill nämna tre viktiga faktorer här som spelar en viktig roll för vårt mentala välbefinnande.

GLUTEN
Det finns skäl att tro att den glutenrika kosten som leder till mag- och tarmproblem är en del av orsaken. En inflammerad tarmslemhinna ökar genomsläppligheten för toxiska ämnen som kan aktivera immunsystemet. Ungefär var fjärde barn med autismtillstånd har förhöjda antikroppar mot gluten. I studier som gjorts finns rapporter om att vissa dieter kan minska symptom hos barn med framför allt diagnosen ADHD. När en autoimmun process drabbar hjärnan kan den t ex orsaka psykos, tvångssymptom, anorexia, urinvägssymptom och autism.

VACCIN
Vaccinationsbiverkningar som rapporterna summerar till är 1 742 stycken och belyser över 800 olika biverkningar, som i stort sett berör varje system och organ i kroppen: blod, hjärta, nervsystem, immunsystem, lungor, hud, sensoriska organ som syn och hörsel, det muskuloskeletala systemet, leder, urinvägar, matsmältning samt det endokrina systemet.


SOCKER


Få människor förstår hur socker, skräpmat och alkohol sakta förgiftar psyket, hjärnan och känslolivet. När kroppen väl visar symtom har hjärnan, psyket, känslolivet tagit stryk och förändrats massor. Från levnadsglad, positiv och lösningsfokuserad till negativ, trött, arg, irriterad och passiviserad.

HJÄRNAN GRUNDLADES I MAGEN
En teori hävdar att det ursprungligen var celler från tarmens nervsystem som rörde sig uppåt och grundlade hjärnan. Under utvecklingen av ett människofoster uppkommer tarmens nervsystem från samma cellstruktur som bildar centrala nervsystemet.


BUKEN ÄR EN KÄNSLOBAROMETER
På samma sätt är tarmens nervceller känsliga för signaler från resten av kroppen. När man blir glad, stressad eller förälskad, frigör kroppen hormoner och andra signalsubstanser som registreras i magen. Det är alltså ingen tillfällighet att man pratar om fjärilar i magen före en tävling, eller att man säger att man kan känna det i magen. Tarmhjärnan kan faktiskt berätta hur vi mår.

SEROTONIN

Det finns även medicinska perspektiv på upptäckten av tarmhjärnan. Signalsubstansen serotonin är känd genom att den bland annat reglerar humör och sinnesstämning. Nu har man upptäckt att över 95 procent av kroppens serotonin finns i tarmen.

Serotonin är en kemisk förening som en frisk kropp bildar själv genom omvandling av vissa proteiner och B vitaminer och den har till uppgift att reglera tarmperistaltiken och reglerar mättnadskänslan i hjärnan och som tillväxtsignal till kroppen. Serotoninet har också till uppgift att indikera för individen om den befinner sig i en gynnsam eller ogynnsam miljö. Serotoninkoncentrationen i nervsystemet påverkas av hur vi påverkas av omgivningen, den sociala statusen och att anpassa beteendet till den sociala statusen. Deprimerade människor uppfattar att de befinner sig i en ogynnsam miljö men om de behandlas med så kallade lyckopiller (serotoninhöjande) läkemedel kan man få människan att tro att hon är i en gynnsam miljö. Det här är inte positivt eftersom man tror att allt är bra fast det inte är det och kan av den orsaken inte förändra sin situation.

Läs mer om tarmhjärnan härKOSTTILLSKOTT 60 000 GÅNGER SÄKRARE ÄN MEDICINER !En ny undersökning visar att kosttillskott är bland det mest säkra vi kan utsättas för. Faktum är att det ligger allra lägst på riskskalan.Källa
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Susanne Bejerot,psykiater, leg psykoterapeut och docent vid Karolinska institutet.
Charlotte Frendved Hansen
Bo Jonsson, överläkare och ordförande i SSOM (Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin)
WikipediA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.