VARFÖR ÄR FÖDOÄMNESALLERGI DEN VANLIGASTE FOLKSJUKDOMEN?
VÅR FÖRMÅGA
TILL ÖVERLEVNAD ÄR KNUTET TILL VÅR MATSMÄLTNING OCH VÅRT IMMUNSYSTEM
En bit dåligt kött kan döda oss – ett sår kan
utvecklas till en dödlig infektion men än överlever den mänskliga rasen, vår
förmåga till överlevnad är alltså i allra högsta grad knutet till vårt
immunförsvar och vår matsmältning!
IMMUNSYSTEMET
Det är ett fysiologiskt faktum att lagad mat skapar en
immunreaktion i kroppen. Mängden vita blodkroppar, leukocyter, i det
cirkulerade blodet ökar i antal efter att man ätit en lagad måltid därför att
kroppen reagerar genom att försvara sig. Det krävs faktiskt bara 50 mg
lagad/upphettad mat för att en immunförsvarsreaktion, leukocytosis, skall komma
igång. Tonsillernas (halsmandlarnas) huvudsakliga uppgift är också den att
skydda kroppen från främmande mikroorganismer som hamnar i munnen. De fångar
provexemplar av passerande mikroorganismer så att antikroppar kan bildas.
Immunförsvaret lär sig på det viset känna igen födoämnen som ofarliga och
släpper igenom dem utan åtgärd.
För att förklara immunförsvarets funktion symboliskt kan det se ut så här
Immunförsvaret är
organiserat på ett sätt som i många avseenden påminner om det militära
försvaret både i fråga om vapenteknik och strategi. Vårt försvar förfogar över
snabba och lättrörliga förband, stöttrupper, prickskyttar och stridsvagnar.
Här finns ”cellsoldater”
som vid kontakt med fienden omedelbart börjar producera målsökande robotar med
oslagbar träffsäkerhet. Här finns också vad man skulle likna vid
spaningsförband, underrättelseväsen och en försvarsstab som bestämmer var
trupperna skall sättas in och hur stor insatsen skall vara.
Ryggraden i
immunförsvaret är de vita blodkropparna. De cirkulerar i kroppen med blod och
lymfa. De vita blodkropparnas totala antal är otroligt, de är omkring tre
hundra gånger jordens befolkning hos var och en av oss.
Så varför är då
den vanligaste folksjukdomen dold födoämnesallergi?
ORSAKEN TILL
DOLD FÖDOÄMNESALLERGI ÄR TOTAL ÖVERBELASTNING PÅ IMMUNSYSTEMET!
Som jag tidigare beskrev känner ett nyfött barns
immunsystem genast igen vad som är bra och inte bra när det gäller t ex
komjölk. Men i takt med ett ökat vaccinationsprogram, där man sprutar in virus,
bakterier, kemikalier och proteiner direkt i blodströmmen, påverkas
immunförsvaret negativt och producerar antingen för mycket eller för litet
antikroppar.
Vid arton månaders ålder har ett barn hunnit få tre cocktails med
6 olika vacciner i varje samt på BB den så kallade ”vitamin” K sprutan och MPR
cocktail vid 18 månaders ålder, alltså 22 vaccinationsdoser!! Vaccinerna innehåller inte bara de virus och
bakterier de är tänkta att ”skydda” oss för utan även tungmetaller, proteiner
(bland annat kasein-mjölkprotein), formaldehyd mm.
VACCINATIONSPROGRAMMET
Det Svenska
vaccinationsprogrammet ser alltså ut så här: På BB, ”vitamin” K sprutan.
Dos 1-, 2- och 3 vid 3-,
5- och 12 månaders ålder ges difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och
pneumokocker i en cocktail vid varje tillfälle. Första dosen MPR vaccin ges vid
18 månaders ålder i en cocktail. Vaccinationsprogrammet fortsätter tills barnen
är upp till 16 år med påfyllnad.
BARNMATSINDUSTRIN
Barnmatsindustrin t ex har under många år, i samarbete
med läkare, tillsatt extra *vetegluten i bl. a barnvälling för att provocera
fram glutenallergi! Detta har orsakat stora lidande hos de barn som har
utvecklat glutenallergi och som en följd har den orsakat invaliditet i form av
autoimmuna sjukdomar.
Så först har man vaccinerat barnen med kaos i
immunsystemet som följd, sedan har man experimenterat med barnmaten för att
provocera fram sjukdomar och följden har blivit allt aggressivare allergier med
medicinering av t ex cortison redan från vaggan som följd. Sedan konstaterar
forskningen att barn och ungdomar lider av benskörhet för att de inte
gymnastiserar och rör sig som de borde när man kan läsa i Läkemedels FASS att
cortison utvecklar benskörhet!
Till allt detta kommer den industriellt lagade maten,
som innehåller konserveringsmedel, färgämnen, smakämnen, sötningsmedel, socker,
extra tillsatt mycket koncentrerat vetegluten och mycket mera. Burkmaten till barn lär inte innehålla tillsatta konserveringsmedel men hur det är med den typ av tillsatser i de råvaror som används är mer oklart. Förhoppningsvis används bra basvaror.
BARNALLERGI
Allergierna i den tidiga barndomen visar sig bland
annat som upprepade öroninfektioner, eksem, astma, diabetes, autism,
hyperaktivitet (många diagnostiseras med olika bokstavskombinationer),
beteendeförändringar, neurologiska skador – det finns mycket mer som jag skulle
kunna räkna upp.
..SÅ KALLAD DOLD FÖDOÄMNESALLERGI
Barn blir vuxen och man säger att “allergin har vuxit
bort”, men den typiska bilden av dold födoämnesallergi när man blir äldre är,
förutom de som utvecklat allvarliga autoimmuna sjukdomar, att man inte direkt
har någon akut sjukdomsbild, men man känner sig inte bra; man är trött,
energilös, deprimerad, har ont i kroppen eller har andra diffusa och ogripbara
symptom. Även sömnsvårigheter, öron- näsa- hals- infektioner, viktproblem,
kronisk förstoppning eller diarré, eksem, reumatiska sjukdomar, för tidigt
åldrande, koncentrationssvårigheter, panikångest, impotens, PMS med mycket mera
ligger inom ramen för dold födoämnesallergi.
Man går till doktorn och tar
prover men får till svar att “alla prover är bra” men man känner sig långt
ifrån frisk. Många söker sig då till alternativmedicinare för att om möjligt få
hjälp med sina olika symptom.
KVACKSALVARE
…och oss alternativmedicinare kallas av det konventionella etablissemanget för
oansvariga ”kvacksalvare” för att vi belyser problemen med ”Big Farmas” mer
eller mindre giftiga mediciner och livsmedelsindustrins hantering av vår mat för att vi berättar för människor hur man på ett
enkelt och naturligt sätt kan förbättra sin situation genom att rekommendera
naturlig mat och totalt ofarliga behandlingar med t ex kosttillskott som kan leda till bättre hälsa…
Om sköldkörtelns sjukdomar kan du läsa här
Länk till Semper Barnmat här
*vetegluten - SVT TEXT 107 Tor 21 Jun 09:00:08
Under åren 1982-1996 fick svenska barn alldeles för höga glutenhalter i industritillverkad välling och många drabbades därför av glutenintolerans.
Det skriver barnläkaren Salomon Schulman på DN debatt i dag och kallar det hela en medicinsk skandal. Han anser att barnmatsindustrin gjorde en felbedömning när glutenhalten höjdes markant 1982 och att Socialstyrelsen bör granska de ansvariga. Då ansågs att dold sjukdom skulle utlösas och barnen slippa lida, men det avfärdas helt av ny forskning.
Länk till Semper Barnmat här
*vetegluten - SVT TEXT 107 Tor 21 Jun 09:00:08
Under åren 1982-1996 fick svenska barn alldeles för höga glutenhalter i industritillverkad välling och många drabbades därför av glutenintolerans.
Det skriver barnläkaren Salomon Schulman på DN debatt i dag och kallar det hela en medicinsk skandal. Han anser att barnmatsindustrin gjorde en felbedömning när glutenhalten höjdes markant 1982 och att Socialstyrelsen bör granska de ansvariga. Då ansågs att dold sjukdom skulle utlösas och barnen slippa lida, men det avfärdas helt av ny forskning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.